
L'Institut de Materials Avançats de la Universitat Jaume I contínua amb les «II Jornades del INAM de transferència tecnològica. De la investigació bàsica al producte comercial» que tenen com a objectiu difondre les aplicacions per al sector industrial de les investigacions de l'Institut i l'impacte que aquests resultats innovadors poden tindre en les empreses de la Comunitat Valenciana, per a així establir sinergies.
En la inauguració de la segona part, el Vicepresident Executiu de la Agència Valenciana de la Innovació, el Professor Andrés García Reche, ha destacat la excel·lència de la qualitat de la ciència que es realitza en la Comunitat Valenciana però aquesta ciència no s'ha incorporat al sistema productiu. I és per això que, des de la Agència Valenciana de la Innovació vol dinamitzar la transferència del coneixement cap a les empreses de la Comunitat.
Amb aquest objectiu treballa la Unitat Científica de Innovació Empresarial (UCIE-INAM), gràcies al suport financer de l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI).
En la tercera jornada, s'han abordat la contribució a la economia circular de l'ús d'additius fotoluminiscents a materials plàstics, per part de la investigadora del INAM i professora Beatriz Julián, i diferents mètodes, tant químics, electroquímics i biològics per a la degradació de plàstics, impartit pels investigadors/es de l’INAM i professors/es Antonio Guerrero i Ana María Sánchez.
La quarta sessió tindrà lloc aquesta tarda 19 d'octubre amb la ponència dels catedràtics Francisco Fabregat i José Mata que ens parlaran sobre materials ceràmics amb propietats avançades i l'emmagatzematge d’hidrogen verd en forma de líquids orgànics.
Els jornades, se celebren en modalitat en línia i estan emmarcades en el projecte de la Unitat Científica d'Innovació Empresarial finançat per la AVI.