08/06/2022 UJI

La Universitat Jaume I ha rebut avui el premi Nobel de Química Jean-Marie Lehn, que ha oferit durant la seua visita una conferència emmarcada en el cicle «Perspectives actuals de la química inorgànica i orgànica», organitzat pel Departament de Química Inorgànica i Orgànica.

Jean-Marie Lehn, membre del jurat dels Premis Rei Jaume I que s’ha reunit aquesta setmana a València, ha abordat en la seua ponència les perspectives que ofereix la química adaptativa.

El professor Lehn ha explicat les característiques que defineixen la química dinàmica constitucional (CDC, per les seues sigles en anglès), que abasta tant el nivell molecular com el supramolecular, i que introdueix un canvi de paradigma respecte a la química constitucionalment estàtica.

Segons ha exposat, la CDC aprofita la diversitat dinàmica per a permetre la variació i la selecció i opera sobre la diversitat constitucional dinàmica en resposta a factors interns o externs per a aconseguir l'adaptació. Així, ha assenyalat que l’aplicació d’aquests conceptes apunta a l’aparició d’una química adaptativa i evolutiva cap a sistemes de complexitat creixent.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions