En el darrer episodi de "Comboi - Un viatge per la ciència", la sèrie de divulgació científica de la Universitat Jaume I, s'ha explorat la fascinant intersecció entre la ciència i el feminisme. L'entrevista va presentar a la catedràtica Bea Escuder, coordinadora del grup de recerca "Biomimetic Supramolecular Chemistry and Materials" i ViceDirectora de l’INAM de la Universitat Jaume I.
Ana Sanz Sancho, presentadora del programa i autora del guió, va conduir la conversa abordant temes crucials sobre com la ciència i el feminisme es relacionen i es beneficien mútuament. Escuder va compartir les seues perspectives úniques sobre com la inclusió de la perspectiva de gènere en la recerca científica pot enriquir i diversificar els resultats, portant a avenços més equitatius i significatius.
La producció de l'episodi, a càrrec d'Ana Sanz Sancho, Andrea Miralles Sánchez i Marta Jóvena Segarra, va destacar la importància de visibilitzar la tasca de les dones en la ciència i promoure la igualtat de gènere en tots els nivells de la recerca científica.
Aquest episodi és un testimoni del compromís de la Universitat Jaume I amb la divulgació científica inclusiva i el foment d'una comunitat científica més diversa i equitativa. En un moment en què el paper de les dones en la ciència continua sent subrepresentat, iniciatives com aquesta són crucials per inspirar i empoderar les pròximes generacions de científiques.

Més informació

https://youtu.be/DP50F36hcAg?si=4ah3cNBa-ZTptsWT

https://tinyurl.com/23ty877h